Hea kaitsetöö lubab Miami Heati staaridel rünnakul isetseda

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dwyane Wade (vasakul) ja LeBron James õnnestumise järel teineteist õnnitlemas.
Dwyane Wade (vasakul) ja LeBron James õnnestumise järel teineteist õnnitlemas. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA hooaja alguses raskustes olnud Miami Heat on viimasel ajal näidanud head mängu ning väidetavalt on selle põhjuseks peatreeneri Erik Spoelstra juurutatav uus rünnakusüsteem.

Spoelstra reeglite kohaselt saab korvpallur, kes tegutseb kaitses edukalt, rünnakul vabad käed. Seega tohib mängumees, kes saab kätte kaitselaua, sooritab vaheltlõike või sunnib vastase raskele viskele, õiguse lõpetada ka rünnaku. Eriti agaralt kasutavad seda võimalust loomulikult Dwyane Wade ja LeBron James, kirjutab Boston Herald.

«Kui sooritame vaheltlõike või kui keegi saab lauapalli, siis teised blokeerivad mehi ning nemad võtavad asja üle,» selgitas Heati keskmängija Zydrunas Ilgauskas. «Paljudel kordadel pole mul vaja isegi üle poole väljaku minna, kuna meie mehed on juba läinud ja kadunud. Kes suudab need kaks meest peatada? Mitte keegi.»

«Kui saame palli kätte ja saame kiirelt rünnakule, siis see annab meeskonnale energiat juurde. Meil on mehi, kes suudavad kiirrünnakuid lõpetada. Eriti kui ma annan palli mehele numbriga kuus (LeBron James - toim.), siis ta teeb sellega mida vaja,» lisas Wade.

Viimasel ajal on Heat näidanud suurepärast mängu ning praeguseks on võidetud üheksa kohtumist järjest ja tõustud 18 võidu ja kaheksa kaotusega idakonverentsis teiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles