20-aastane korvpallur sai kõigest kuus päeva enne sünnitamist teada, et ta on rase

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisanne de Jonge.
Lisanne de Jonge. Foto: Hollandi korvpalliliit

Hollandi noor korvpallur Lisanne de Jonge sai hiljuti emaks väga kummalisel moel - ta sai rasedusest teada alles kuus päeva enne sünnitust.

20-aastane de Jonge pani küll mõningast kaalutõusu tähele, aga arvas, et see tulenes paarikuisest mängupausist, milleks teda sundis hüppeliigese vigastus. «Olin veidi tüsedam, aga see polnud minu jaoks mingi ime, sest ma ei saanud joosta,» rääkis de Jonge Hollandi väljaandele Vrouw.

Ühel hetkel hakkas Hollandi meistriliiga klubis Lekdetec.nl-is mängiva de Jonge treener kahtlustama, et kaalutõusu taga võivad olla ka muud tegurid ja ta soovitas hoolealusel rasedustesti teha. De Jonge suureks üllatuseks oli test positiivne.

«Olin täielikus šokis. Kuidas see juhtuda sai?» meenutas ta esimest reaktsiooni. De Jonge mõtles abordile, aga kui ultraheli kinnitas, et naine on rase olnud juba 37. nädalat, siis polnud enam muud valikut: tuli sünnitusmajja minna,

Vaid kuus päeva hiljem saidki de Jonge ja ta poiss-sõber lapsevanemaks. 3,1 kilo kaalunud poisile pandi nimeks Bram. Ämmaemanda hinnangul oli korduvalt Hollandi noortekoondistesse kuulunud de Jongel nii treenitud kõhulihased, et kõht jäi isegi raseduse lõppfaasis üsna siledaks ja lapseootust ei märgatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles