Murtud suusast hoolimata elu sõidu teinud Ermits: Norra hooldemees päästis päeva

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Ermits.
Kalev Ermits. Foto: Tairo Lutter

Ameerika Ühendriikides Presque Isle’is peetaval laskesuusatamise MK-etapil 19. koha saanud Kalev Ermits tänas võistluse järel Norra koondise hooldemeest, kes andis talle murdunud ninaga suusa asemele uue.

Ermitsa arvates oli koht sõiduga võrreldes üllatavalt hea. «Teisel ringil juhtus suusaga õnnetus. Sõitsin raja vasakus ääres ja suusaninaga vastu raja ääres olnud jäätükki, mille tulemusel sai suusanina viga,» lausus laskesuusataja. «Vaatasin, et suusk kannab veel, ja sõitsin umbes kilomeetri edasi, kui sain laskumisel aru, et ega enam ei kanna küll. Laskumiselt tulles tuli appi üks Norra hooldemees, kelle käest sain teise Madshusi suusa, ja võib öelda, et tema päästis päeva.»

Eksimusteta lasknud 23-aastane Ermits kaotas võitnud norralasele Johannes Thingnes Bö’le 1.31,3. «Teine kord minu elus, kui suutsin sprindivõistlusel nulliga lasta. Seda ei juhtu väga tihti ja olen selle üle väga rõõmus,» sõnas Ermits, kelle senine parim tulemus MK-sarjas pärines eelmise aasta veebruarist, kui ta lõpetas Holmenkolleni sprindi 20. kohaga.

«Rajal olles ei olnud mul täna tunnet, et sõidukiirus oleks väga hea, olin üllatunud, kui kuulsin pärast teist tiiru raja kõrval olevalt soomlaselt, et olen 17. kohal. Siis teadsin, et nüüd tuleb kõik mängu panna,» lisas Ermits.

Kalev Ermits suuskadega, millest ühe ots murdus sõidu ajal. Õnneks aitas abivalmis Norra hooldemees eestlase hädast välja. FOTO:
Kalev Ermits suuskadega, millest ühe ots murdus sõidu ajal. Õnneks aitas abivalmis Norra hooldemees eestlase hädast välja. FOTO: Foto: Estonian Biathlon Team
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles