Lasnamäe rekordisajus koguti enesekindlust (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Meerents
Mikk Meerents Foto: Tairo Lutter

«Täitsa tore on niimoodi võistelda. Sellises tihedas konkurentsis on hoopis teine motivatsioon,» rääkis pühapäeval meeste seitsmevõistluses Eesti meistriks kroonitud Mikk Meerents. Lasnamäe kergejõustikuhallis 5808 punkti kogunud mees ületas oma senise tippmargi 135 punktiga. «Vorm oli just selle võistluse jaoks ajastatud ja loomulikult olen rahul.»

Meerentsile tugevat konkurentsi pakkunud Janek Õiglane ületas oma senise isikliku tippmargi koguni 220 punktiga ning sai 5739 silmaga teise koha. Tulemus oleks võinud tunduvalt paremgi olla, kui teivashüpe poleks aia taha läinud. «See jääb ikka korralikult kripeldama. Proovikatsed läksid hästi ja rütm oli hea, kuid 4.55 peal hakkasin liigselt kõrgusele mõtlema. Kaotasin tehnika ja rütmi täielikult,» ütles Õiglane, kelle laeks jäi 4.45. «Kokku kaotasin seal umbes sada punkti. Samas oli see hea kogemus, kuna teivashüpe on selline ala, kus treening ja võistlus erinevad totaalselt.» Õiglane tunnistas, et suvehooaja eel loodab ta veel mitmel võistlusel individuaalselt teivashüppes kaasa teha, kuna just sellel ajal on vaja kindlus saavutada.

Janek Õiglane parandas isiklikku rekordit 220 punktiga. Foto:
Janek Õiglane parandas isiklikku rekordit 220 punktiga. Foto: Foto: Tairo Lutter

Üldiselt saab Õiglane nädalavahetusest kaasa võtta palju positiivset. «Eesmärk oligi suveks ensekindlust koguda,» ütles ta. Suvist hooaga alustab ta mais toimuval Götzise võistlusel. «Seal tahan olümpianormi ehk 8100 punkti koguda. Kui ei õnnestu, siis uuesti saan proovida Amsterdami EMil.» 21-aastase mehe isiklik tippmark on 7945 punkti, mille ta püstitas eelmisel suvel U23-vanuseklassi EMil pronksi võites.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles