Panustamisskandaali sattunud Eesti kohtunik teenis vilistamiskeelu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: AFP / Scanpix

Eeesti korvpalliliidu juhatus arutas täna A-kategooria kohtuniku Rain Rannametsa hasartmängujuhtumit ning määras arbiitrile kaheaastase võistluskeelu. Alaliidu Aukohtus menetluses olnud asi päädis seega juhatuse samaväärse otsusega.

Juhtum käsitleb möödunud aastasi sündmusi, kus sai teatavaks, et Eesti kõrgeimal tasemel kohtunikuna tegutsev Rain Rannamets oli teinud kihlveoportaalis panuseid korvpallimängudele, sh sellisele, mida ta ka ise vilistas. EKL Aukohus määras juhtumi ilmsikstuleku järel Rannametsale karistuseks ametliku noomituse ja korvpallikohtuniku litsentsi peatamise kaheks aastaks - kuni 2017. aaasta lõpuni.

Aukohus esitas oma karistusettepaneku Eesti korvpalliliidu juhatusele, millel oli võimalus see kinnitada või tagasi lükata. Tänasel juhatuse koosolekul otsustati Aukohtu ettepanek kinnitada ning seega määratigi Rannametsale kaheaastane vilistamiskeeld.

EKL Aukohus, mis karistusettepaneku koostas, lähtus menetlusel Eesti Korvpalliliidu Eetikakoodeksist, mis oli kinnitatud EKL üldkogul 21.12.2010. EKL Eetikakoodeksi punkt 1.1.2 sätestab, et liikmetel on keelatud oma tegevuses kasutada ebaausaid võtteid või sooritada ebaseaduslikke toiminguid hasartmänguseaduse alusel, kus on selgelt kirjas, et isikul, kes võib mõjutada oma tegevusega ennustatud sündmuse toimumist või sündmuse tulemust, on keelatud panustada totodes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles