Elva kohalik jalgpallimeeskond loodab publikunumbrit suurendada

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallid.
Jalgpallid. Foto: SCANPIX

Väikelinna Elva kohaliku jalgpallimeeskonna koosseis on uue hooaja eel jäänud suures plaanis samaks. Klubi tegevjuht Marek Naaris rääkis intervjuus, et meeskond tahab võidelda Esiliiga koha nimel.

FC Elva on küllaltki pika ajalooga klubi Eesti kontekstis – tegutsetakse juba 2000. aastast alates. Kindlasti olete oma tegemistes palju planeerinud ning jätnud vähe juhuse hooleks. Kas olete täna seal, kus viis aastat tagasi unistasite olla?

Vaatasin ajas tagasi ja me oleks pidanud eelmisel hooajal võitlema Premium liiga koha eest! Võitlesime koha eest Esiliigas, mis jäi ka veel püüdmatuks – see on üks eesmärkidest. Kokkuvõttes oleme teinud palju tööd oma kogukonnas. Nelja aastaga oleme oma tegevuse rohkem kui kahekordistanud. Viis aastat tagasi oli meil üks tüdrukute rühm, millest on kasvanud viis võistkonda. See kõik on tulnud näiliselt lihtsalt, aga siiski kõige taga on meie oma inimesed, kellesse oleme uskunud ja kes on suure pühendamisega vastanud. See kõik on sundinud leidma võimalusi kaasamaks treenereid ja teisi asjaosalisi klubi igapäeva töösse. Planeeritud on palju ja aastate jooksul on välja kujunenud arusaam klubi identiteedist, teame, kuidas klubi tutvustada. Me oleme jõudnud väga olulisse perioodi.

Kuidas on meeskonna koosseis uue hooaja eel muutunud?

Koosseis on jäänud suures plaanis samaks. Noortest on tulnud edutamisi, mõned mängijad on naasnud ajateenistusest ja oleme skautinud ühe huvitava mängija SK Roosust, kellele on amatöörjalgpall heaks väljakutseks.

Millised on sportlikud eesmärgid tulevaseks hooajaks ning lähitulevikuks? Kas loodate ühel päeval ka Premium liigas mängida?

Treenerid on aastaga võrreldes jälle kogenumad ja oskavad oma võistkonna võimeid paremini hinnata. Seega tahame ikkagi Esiliiga koha võitlemises osaleda ja kõiki mänge minnakse võitma! Premium liiga on ka üks meie unistusi, millest võib julgelt rääkida, sest see pole midagi ilmvõimatut. Peab suutma inimesi piirkonnas hoida, edukad näited on Rakvere JK Tarvas, JK Tammeka, Pärnu Linnameeskond, kellel see on õnnestunud.

Elva klubi arengus tundub kõrvalt vaadates üheks suurimaks takistuseks olevat korraliku kunstmuruväljaku puudumine. Kas ja millal võib olla lootust näha Elvas kerkimas uut ja kvaliteetset kunstmuruväljakut või staadioni, kus FC Elva saaks ka kevadisi liigamänge pidada?

Tänasel päeval on väljakuga seotud tööd juba käimas. Pole enam tagasiteed ja nüüd tuleb hambad ristis teha veel rohkem, kui näiteks suutis Sepa Jalgpallikeskuse projekt. Selge on see, et klubi üksi seda koormat kanda ei jaksa ja õla on alla pannud Elva linn, toetada on lubanud jalgpalliliit, klubi asutajad ning ülejäänud ehk 50-60% väljaku eelarvest tuleb klubi enda tegevusega katta. Võimalik, et oleme välja töötamas midagi uut, mida saavad teised klubid hiljem kopeerida. 

FC Elva kodumängude keskmine pealtvaatajate number oli möödunud hooajal äärmiselt muljetavaldav – 219 inimest. Selle numbriga oleks FC Elva isegi Premium liigas arvestatav suurus. Mida soovitaksite nendele kõrgliigaklubidele, kes on hädas publiku staadionile meelitamisega ja keskenduvad ainult klubi sportliku poole arendamisele?

Kui vaadata 2014 numbrit, siis see oli isegi kõrgem – 267. Seda mõjutavad paljud tegurid ja tuleb paremini tehtud turundust hinnata. Koostöös suuremate üritustega loodame sellel aastal numbrit kasvatada ja keskmiseks saada 275. See eeldab, et meie esinduse mängud on rahvast sütitavad. Klubidele, kes on hädas publiku leidmisega, soovitaks kõigepealt kutsuda mängudele oma sisemise kogukonna inimesi. Me soovime, et igal võimalusel oleks kogu klubipere staadionil, seega püüame esinduse mänge siduda rohkem kohalike tippsündmustega.

Kuna olete üks eeskujulikemaid aktiivse kogukonna kaasamise klubisid Eestis, siis julgen arvata, et olete uue hooaja eel ka publiku peale mõelnud ning põnevaid tegemisi planeerinud. Mida uut ja põnevat võivad Elva fännid veel uuest hooajast oodata?

Elva fännid saavad osa paarist uuest sündmusest. Oleme löönud käed Rally Estonia korraldajatega, kus 16. juulil Elva linna täidavad jalgpall ja ralli. Lisaks on plaanis üks klubi sisemist ja füüsilist kogukonda tugevdav üritus Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 25. aastapäeval – FC Elva Jalgpallifest 2016, kuhu ootame kõiki jalgpallihuvilisi osavusfestivalile, lastevanemate turniiri ja esinduse mängu vaatama. Loomulikult plaanime ka kontsert-pidu nagu 2015. aasta juubeliüritusel.

FC Elva jaoks algab Esiliiga B hooaeg 28. veebruaril võõrsil Sillamäe Kalevi duubelmeeskonna vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles