Meistrite liiga päästis Eesti koondislase tiimikaaslase elu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alhaji Kamara (vasakul).
Alhaji Kamara (vasakul). Foto: SCANPIX

Jalgpalli Eesti noortekoondislase Andreas Vaikla meeskonnakaaslane IFK Norrköpingust, sierraleonelasest ründaja Alhaji Kamara on sunnitud oma karjääri vaid 21-aastaselt lõpetama – mehel avastati südamedefekt, vahendab Soccernet.ee.

Kõik Meistrite liigas osalevate klubide mängijad peavad UEFA nõudmisel läbima põhjaliku südameuuringu, kus ka Kamara südamedefekt avastati. Noor tormaja peab tänulik olema just Meistrite liigale, sest igal aastal Rootsi kõrgliiga mängijatele korraldatavatel uuringutel, mis nii põhjalikud ei ole, defekti ei avastatud. Kuna Kamara polnud varem Meistrite liigas mänginud, ei olnud ta ka nii põhjalikel uuringutel käinud.

UEFA uuringute järel umbes kuu aega kestnud edasiste testide järel tuvastatud südame pärgarterit puudutav harvaesinev defekt suurendab tugeva pingutuse ajal märkimisväärselt võimalust, et Kamaral tekib tulevikus treeningu või mängu ajal südameseiskumine ning nii ei jää mehel muud üle kui karjäär vähemalt praeguseks lõpetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles