Eveli Saue tutvustab: kas Eesti naised suudavad Oslo MMil üllatada? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Gaim.
Grete Gaim. Foto: Tairo Lutter

Kui eelmises artiklis andis endine laskesuusataja Eveli Saue ülevaate rahvusvahelistest tippudest, siis täna keskendume Eesti MMi koondisele. Mis on meie koondislaste tugevused-nõrkused?

Meril Beilmann. Foto: Marianne Ubaleht/ELSF.
Meril Beilmann. Foto: Marianne Ubaleht/ELSF. Foto: Marianne Ubaleht/ELSF

Meril Beilmann (20)

Esimesele MMile siirduva Merili jaoks on käesolev hooaeg viimane juunioride vanuseklassi aasta ning oma päris esimese MK-debüüdi tegi ta just sellel hooajal. S

õidukiiruses veel täiskasvanute klassis võistlevatele naistele vastu ei saa, aga see-eest on näidanud, et tegemist on väga täpse laskjaga, kuuludes laskesuusanaiste rahvusvahelises võrdluses TOP40 hulka. Individuaaldistantsil võib ta oma täpse laskmisega poolehoidjaid positiivselt üllatada.

Kadri Lehtla. Foto:
Kadri Lehtla. Foto: Foto: Marianne Ubaleht/ELSF

Kadri Lehtla (30)

Kadri on sel hooajal viinud lasketäpsuse väga heale tasemele ja nagu Meril, leiab ka Kadri parimate laskjate TOP 40 seast. Eelnevad hooajad on näidanud, et suudab ka kiiresti suusatada, kuid sel hooajal pole ta seni veel oma hoogu leidnud. Loodetavasti on vormikõver aga liikunud ülespoole ja MMi taktis. Kadri puhul on suurim tugevus tema tohutu sihi- ja järjekindlus, ta ei anna mitte kunagi alla ja võitleb lõpuni. Tal on ette näidata päris omajagu TOP 30 kohti maailmakarikalt, samuti MM-i 20. koht.

Grete Gaim (22)

Grete Gaim. Foto: Liis Treimann.
Grete Gaim. Foto: Liis Treimann. Foto: Liis Treimann

Grete tugevuseks on eelkõige tugev võistlusnärv - raskes olukorras suudab ennast väga hästi mobiliseerida, seda näitas ka oma noorte maailmameistritiitliga, kui tõusis 10. kohalt esimeseks. Samuti üsna kindel ja kiire laskja ning tundub, et sõidukiirus hakkab ebaõnnestunud hooaja alguse järel paranema. Nädalavahetusel võidetud kaks Eesti meistritiitlit annavad alust arvata, et vormikõver on ajastatud MM-iks.

Kristel Viigipuu. Foto:
Kristel Viigipuu. Foto: Foto: Tairo Lutter

Kui MM-i jooksul tuleb otsus panna välja ka naiste teatevõistkond, siis liitub koondisega ka Kristel Viigipuu (25). Kristel on üldiselt täpne laskja, kuid sel hooajal pole veel oma õiget lasketäpsust kätte saanud. Samas on Kristel kindlasti suurvõistluste üllataja, mida tõestas ka 2014. aasta EM-i individuaaldistantsi 6. koht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles