Laskesuusakuninga viimane suur etteaste. Või kas ikka on viimane?

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Björndalen loodab karjääri 20. MM-kulla võita just kodupubliku ees.
Ole Einar Björndalen loodab karjääri 20. MM-kulla võita just kodupubliku ees. Foto: AP/Scanpix

Aastad lähevad, aga ikka on enne laskesuusatamise tiitlivõistlusi põletavaim küsimus üks ja sama: mida suudab nüüdseks juba keskikka jõudnud norralane Ole Einar Bjørndalen? Seda enam, et seekord toimuvad maailmameistrivõistlused tema kodumaal, täpsemalt Oslo külje all legendaarsetel Holmenkolleni radadel. Lõpetada karjäär poodiumi kõrgeimal astmel, mis võiks veel parem olla?

42-aastane Bjørndalen on vanuse lisandudes suutnud iga hooajaga aina vähem tipus olla ja nii peab ta lootma, et renessanss saabub just neljapäeval algaval MMil. Esimene kord õnnestus see tal novembris-detsembris, kui ta jõudis MK-sarjas poodiumile koguni neljal korral. Pealegi märkis Bjørndalen Norra rahvusringhäälingule, et ta on Holmenkolleniks valmistunud umbes samamoodi nagu Sotši olümpiaks, kus ta võitis kaks kuldmedalit. «Treenisin umbes sama kõrgel, aga olin seal veidi vähem aega. Päris Sotši taktikat ma siiski kopeerinud pole,» selgitas ta.

Muide, Bjørndalen lubas pärast Sotšit karjäärile joone alla tõmmata, aga pisut ootamatu edu sundis teda plaane muutma. Nüüd on ta lubanud hooaja lõppedes ikkagi püssi kuuri alla visata, aga konkurendid usuvad, et laskesuusakuningas võib jätkata kuni 2018. aasta Pyeongchangi olümpiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles