Peasekretär Seil: murdmasuusatamine pole jumal - alad peavad ühtlustuma

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Seil.
Tõnu Seil. Foto: Toomas Huik

Suusaliidu peasekretäriks nimetatud Tõnu Seili ootab ees raske töö. Aastaid Eesti edukaimaks alaliiduks olnud organisatsioon on viimastel aastatel viselnud sisetülides ja intriigides. Pikka aega kultuuriministeeriumis spordi asekantslerina töötanud Seil usub, et olukorda on võimalik parandada.

«Ma ei ütleks, et suusaliit on kriisis, aga keerulises seisus kindlasti. Olukord pole aga selline, kust ei saaks edasi minna. Pinged ikka tekivad ja see on loomulik,» nentis Seil. «Mingeid lähteülesandeid mulle juhatuse poolt ei pandud. Vajalikud töösuunad tulevad alaliidu ja eraldi iga üksuse arengukavast.» 

Sinu eelkäijale Jaak Maele sai saatuslikuks soovimatus vabaneda nii-öelda Mati Alaveri inimeseks peetavast büroojuhist Ülle Viinapuust. Nüüd pead selle käigu ise ära tegema.

Nii räägitakse, kuid täna on olukord teine… Praegu jääb Viinapuu ametisse! Mul on Jaagu ja Ülle suhtes suur respekt ning mul pole soovi hakata kohe tegema suuri muudatusi. Samas ei saa anda praegu selget vastust, kes jäävad lõplikult meeskonda ja millise positsiooni keegi saab.

Vanasti nimetati suusaliitu murdmaasuusatamise liiduks. Tänaseks on organisatsioon erinevate alade vahel killustunud. Kuidas leida tasakaalu?

Elu paneb ise piirid paika. Murdmaasuusatamine on kõige kuulsusrikkama traditsiooniga, kuid ajad muutuvad ning alaliidu sees võiks liikuda ühtlustamise suunas. Mingid muutused on elust tingituna vajalikud, sest vigursuusatamine, kahevõistlus ja hüpped on murdmaasuusatamisest mööda minemas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles