WADA töörühm asub dopinguluurele

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vereproov Lausanne´is asuva WADA laboratooriumi töötaja käes.
Vereproov Lausanne´is asuva WADA laboratooriumi töötaja käes. Foto: SCANPIX

Maailma Antidopingu Agentuuri (WADA) juurde loodi spetsiaalne töörühm, mis püüab Rio olümpiamängude eel välja sõeluda need sportlased, keda peaks enne OMi ja ka mängude ajal kindlasti testima.

Töörühma ülesandeks on koguda nii-öelda luureandmeid, jälgida proovide võtmist ning vältida igasuguseid vajakajäämisi olümpia-eelsetes testimistes, vältimaks ebaausate atleetide olümpiale jõudmist. Samuti viia vastavalt vajadusele läbi lisatestimisi. Kogutud info antakse edasi Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele (ROK).

«ROK ja WADA on välja selgitanud need riigid ja sportlased, kes on töörühma sihtmärk. Nende hulgas on konkreetsed ebaausad sportlased, kes tõenäoliselt võistleksid Rios ning kes võistlesid ka Londonis ja Pekingis. Meie eesmärk on, et need, kes pääsesid eelnevatel olümpiatel puhtalt, sest meil polnud teatud ainete avastamiseks õigeid meetodeid, Rios võistelda ei saaks,» seisis ROKi avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles