FIFA nõuab petistelt raha tagasi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA uus president Gianni Infantino.
FIFA uus president Gianni Infantino. Foto: AP/Scanpix

Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) tunnistas kolmapäeval, et organisatsiooni täitevkomitee liikmed on minevikus müünud MMi finaalturniiri korraldajate valimisel oma hääli. Petturite hulgas on ka Chuck Blazer, Jack Warner ja Jeffery Webb. Väidetavalt teenisid mehed enam kui kümme miljonit dollarit, kuna müüsid oma hääli 2010. aasta MMi finaalturniiri valimistel. Lõpuks osutus võitjaks Lõuna-Aafrika Vabariik.

«Praeguseks on selge, et mitmed FIFA täitevkomitee liikmed kuritarvitasid oma positsiooni ja müüsid oma hääli mitmel korral,» selgub FIFA dokumendist, mis edastati USA võimudele. Veebruaris FIFA presidendiks valitud Gianni Infantino tunnistas, et mitmed täitevkomitee liikmed käitusid kuritegelikult neile antud usaldusega. «Nad tekitasid tõsist ja püsivat kahju FIFA-le, selle liikmetele ja kogu jalgpalli kogukonnale. Raha, mille nad oma taskusse panid, kuulub tegelikult jalgpallile ja peaks minema mängu arendamiseks,» ütles Infantino. «FIFA teeb kõik endast oleneva, et see raha tagasi saada.»

45-aastane jalgpallijuht jätkas emotsionaalselt: «Need dollarid olid mõeldud jalgpalliväljakute, mitte villade ja basseinide ehitamiseks. Need olid mõeldud selleks, et osta jalgpallivarustust, mitte juveele ja autosid. Samuti pidanuks nende dollaritega rahastama noorte jalgpalli ja treenereid, mitte pillavat elustiili.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles