Eestlanna uskumatu teekond Oxfordi – Cambridge'i sõudevõistlusele

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oxfordi naiskonna kaheksapaat veebruaris Thamesi jõel peetud võistlusel Molesey vastu. Elo Luik eestpoolt viies.
Oxfordi naiskonna kaheksapaat veebruaris Thamesi jõel peetud võistlusel Molesey vastu. Elo Luik eestpoolt viies. Foto: Xposurephotos / Scanpix

Lapse- ja teismeeas spordikaugest tüdrukust Elo Luigest sai alles ülikoolis täiesti ootamatult sportlane, kes sel aastal osaleb kahe Inglismaa parema ülikooli ehk Oxfordi ja Cambridge'i vahelisel ajaloolisel kaheksapaatide sõudmisvõistlusel ehk The Boat Race'il Thamesi jõel Londonis.

Elo Luik tunnistab, et mõtleb tegelikult siiani, kuidas see juhtuda sai, et ta sellisesse seltskonda sattus. «BBC ajakirjanik küsis mult kord ühes intervjuus, et «noh, sul nagu väga suuri saavutusi pole, et kuidas sina siin oled?». Ja see on ju tõsi – seal on rahvuskoondislasi, kes olümpial ja maailmameistrivõistlustel käinud, ja neil on igasugu tiitleid võidetud, mul on ette näidata vaid 2014. aasta Boat Race’i reservpaatkonna koht,» räägib ta tagasihoidlikult.

Enne aasta tippsündmuse saabumist tekib tema sõnul Inglismaal alati palju poleemikat, kes peaks paatkondadesse kuuluma ja kes mitte. «Vahel mõtlen, et treenerid saavad ikka lõpuks aru, et ma ei oska sõuda ja vahetavad mu kasvõi stardijoonel välja,» lisab paadis viiendal kohal istuv Luik naerupahvakute saatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles