Eesti piloot hakkab sõitma Saksamaa vormelisarjas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan-Erik Meikup.
Jan-Erik Meikup. Foto: Indrek Allik

Möödunud aastal vormelautodel Eesti parimaks uustulnukaks valitud Jan-Erik Meikup jätkab tänavu oma vormelisõitja karjääri Saksamaa F4 sarjas.

Mitmete testisõitude järel erinevate tiimidega sõlmis 16-aastane noormees lepingu võistkonnaga Jenzer Motorsport, millel erinevatest vormelisarjadest pikaajalised kogemused.

«Tegin testisõite mitmete vormel-4 sarjades osalevate võistkondadega ja Jenzer Motorsporti valisin ennekõike seetõttu, et võistkonnas oli väga hea sisekliima,» kommenteeris Meikup. «Võistkonna insenerid võtsid arvesse ka minu soove auto seadistamisel. Juba möödunud aastal, kui esimest hooaega vormelil võistlesin, sobis siirdumine kartautolt vormelautole mulle hästi, ja nüüd olen kiiresti kohanemas ka vormel-4 autoga.»

Juba 2005. aastast kardispordiga tegelenud Jan-Erik Meikup tegi vormelautodel debüüdi möödunud aastal, mil saavutas ALM Motorsport võistkonnas sõites Eesti meistrivõistlustel 2. koha ja pälvis hooaja lõpus Toivo Asmeri rändkarika «Parim uustulnuk vormelautol.»

«Kuigi alustame hooaega Itaalia F4 meistrivõistluste avaetapiga, mis toimub 9.-10.aprillil Misano ringrajal, on siht tänavu seatud siiski Saksamaa F4 meistrisarjale, mille esimene etapp toimub 16.-17. aprillil,» ütles Meikup.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles