Vormelirindel muutusteta: Austraalia ajasõitu valitsesid Mercedesed

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (ees) ja Nico Rosberg.
Lewis Hamilton (ees) ja Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

Austraalias Melbourne'is peetavale vormel-1 sarja avaetapile stardivad esireast Mercedese sõitjad Lewis Hamilton ja Nico Rosberg.

Uus kvalifikatsioonisüsteem osutus segaseks ning esimeses ja teises voorus püüdsid kõik võimalikult ruttu head aega kirja saada. Sama kordus kolmandas voorus, ent tulemuseks oli see, et teist korda läksid seal aega parandama vaid Mercedesed. Kvalifikatsiooni viimasel kahel ja poolel minutil ei olnud seetõttu rajal mitte kedagi!

Hamilton edestas Rosbergi lõpuks 0,360 sekundiga, kolmas oli Sebastian Vettel Ferraril, kaotades Hamiltonile 0,838 sekundit. Järgnes kimi Räikkönen teisel Ferraril, kõrge viienda koha sõitis välja Max Verstappen Toro Rossol. Ajasõidu ainus suurem ebaõnnestuja oli Red Bulli sõitja Daniil Kvjat, kes stardib alles 17. ruudust. Ka Williamsil sõitev Valtteri Bottas pidi leppima alles 11. stardikohaga.

Melbourne'i etapi start antakse homme hommikul Eesti aja järgi kell 7.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles