Mäesuusatamise Balti karikavõistlused olid eestlastele edukad

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormis Laine.
Tormis Laine. Foto: Whistler Cup

Nädal aega väldanud Balti karikavõistlused Soomes Pyhätunturil hakkavad jõudma lõpule ning Eesti mäesuusatajad on meie piirkonna suurimal, Läti suusaliidu poolt korraldavatel võistlustel näidanud häid tulemusi ja kiiret sõitu.

 U12, U14, U16, juuniorid ja eliit võistlesid neljas distsipliinis: slaalom, suurslaalom, ülisuurslaalom ja Alpi kahevõistlus (SG + SL), vahendas Eesti Suusaliidu koduleht.

U16 vanuseklassis oli ülivõimsalt parim Austrias elav Eesti esindaja Tormis Laine, võttes kõikide kavas olnud distsipliinide võidud. Laine tõusis ka nelja Balti Karika sõidu võiduga karikasarja üldarvestuses eestlastest parimale, teisele kohale. Kokku oli karikasarjas kaheksa võistlust. Head sõitu näitas U16 vanustest poistest Karl Sebastian Dremljuga Mäesuusakoolist, kes saavutas nii suurslaalomis kui ülisuurslaalomis oma vanuseklassis viienda koha. Karikasarja üldarvestuses tuli Dremljuga (Seppu) seitsmendaks.  

Parima Eesti tüdrukuna sõitis Carmen Piho klubist Väike-Munamägi U16 vanuseklassis poodiumi kolmandale astmele ülisuurslaalomis ja Alpi kahevõistluses, tuli viiendale kohale suurslaalomis ning tõi koju Balti Karikasarja üldarvestuses kolmanda koha.

U14 poistest oli eestlastest parim Hans Markus Danilas klubist Väike-Munamägi, kes ülisuurslaalomis võitis pronksmedali ja lõpetas suurslaalomi viienda kohaga. U14 poiste klassis jälitas Danilast Erik Sume – ülisuurslaalomis sai ta viienda ja Alpi kahevõistluses kuuenda koht. Balti karikasarja üldarvestuses jõudis Danilas seitsmendale kohale. U14 tüdrukutest oli parim Johanna Udras klubist Mäesuusakool Alpi kahevõistluse kuuenda kohaga.

U12 poiste arvestuses ja meie noorte kõige tihedama konkurentsiga vanuseklassis jõudis Laur Mägi Mäesuusakoolist oma vanuseklassi Eesti parimana karikasarja üldarvestuses kolmandale kohale, lõpetades kõik neli kavas olnud võistlust samuti poodiumi pronksikohal. Mägile pakkus tihedat konkurentsi Aleksander Luik klubist Nordiko, kes võttis ülisuurslaalomis hõbeda ja jäi suurslaalomis napilt Mägi selja taga neljandaks. U12 tüdrukutest oli parim Brianna Mõttus, kes sai ülisuurslaalomis kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles