Euroopa korvpallis jagatakse obadusi, mõni löök läheb isegi allapoole vööd

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene (keskel).
Siim-Sander Vene (keskel). Foto: SCANPIX

KORVPALL. Pikalt käärinud Euroopa korvpallielu muutub aina segasemaks. Vähemalt esialgu, sest Rahvusvahelise Korvpaliliidu (FIBA) Euroopa osa üritab tippklubisid endale allutada, aga see pole lihtne. Et Euroliiga peale hammas ei hakka, pigistatakse esialgu nõrgemaid liigasid.

Esmaspäeval tõmbas FIBA Euroopa katte uuel hooajal algavalt Meistrite liigalt, mingeid pommuudiseid ei tulnud. Hoopis huvitavam oli järgnenud pressiteade, mis kuulutas sõja seni Euroopa tugevuselt teisele klubisarjale, Euroliiga kureeritavale Eurocupile.

Teadaandes ähvardati alaliite, et kui nad lubavad oma klubidel Euroliigaga koostööd teha, siis ei saa nende riikide koondised osaleda 2017. aasta Euroopa meistrivõistlustel. FIBA Euroopa toon oli konkreetne: me mitte pelgalt ei ähvarda alaliite karistada, vaid karistamegi! Küll märgiti, et eelnev jutt ei kehti 16 tuleval hooajal Euroliigas osaleva võistkonna kohta. Pilt peaks selgemaks saama 1. aprillil, kui klubid peavad teatama, kas nad mängivad Eurocupil või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles