Endine vormel-1 sõitja mõisteti süüdi kuueaastase tüdruku vägistamises (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gary Brabham.
Gary Brabham. Foto: Twitter / 1990sF1

Vormel-1 sarja kolmekordse maailmameistri Sir Jack Brabhami poeg Gary Brabham mõisteti kodumaal Austraalias süüdi kuueaastase tüdruku vägistamises. Lisaks leidis kohtu hinnangul tõendamist üks lapse sündsusetu kohtlemise juhtum. 54-aastane Brabham sai jäledate tegudega hakkama aastatel 2003-2007.

Veel viies sündsusetu kohtlemise juhtumis mõistis kohus Brabhami õigeks. Brabham sattus kohtu alla 2013. aastal, kui tüdruk rääkis toimunust oma emale ja too pöördus seejärel politseisse. 

Brabham võitis 1988. aastal Briti vormel-3000 sarja, olles olnud aasta varem samas sarjas soomlase J. J. Lehto järel ja Damon Hilli ees teine. 1990. aastal osales Brabham ka kahel vormel-1 etapil, kuid Life'i tiimi auto oli lootusetult aeglane ning austraallasel ei õnnestunud kummalgi korral starti pääseda. Phoenixis kaotas Brabham eelkvalifikatsioonis lähimale konkurendile poole minutiga ning järgmisel etapil Brasiilias ütles tema auto mootor vaid 400 meetri läbimise järel üles.

Pärast vormel-1 sarjast lahkumist võistles Brabham veel sportautodel ja Indycar-vormelisarjas. 1991. aastal võitis ta koos venna Geoff Brabhami ja iirlase Derek Dalyga Sebringi 12 tunni sõidu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles