NBA mängule tehti üks minut enne kohtumise algust terroriähvardus

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Los Angeles Lakers ääremängija Julius Randle (vasakul) ja Los Angeles Clippersi tsenter DeAndre Jordan 29. jaanuari mängus.
Los Angeles Lakers ääremängija Julius Randle (vasakul) ja Los Angeles Clippersi tsenter DeAndre Jordan 29. jaanuari mängus. Foto: SCANPIX

Ligi kaks kuud pärast 29. jaanuaril peetud korvpalliliiga NBA mängu Los Angeles Lakersi ja Los Angeles Clippersi vahel sai teatavaks, et antud kohtumisele tehti minut enne avavilet terroriähvardus.

Veebisaidi TMZ valdusse jõudnud dokument tõestab, et 29. jaanuari õhtul helistas Los Angelese politseisse robotliku häälega isik, kes ütles, et mängupaigas Staples Centeris istub mitu lõhkeainega varustatud inimest.

«Mõnedel neist on ka relvad ja nad tulistavad kõiki pealtvaatajaid, kes nende teele satuvad. Teeme seda Allahi ja Jihadi nimel. Korraldame publiku seas veresauna ja keegi ei saa meid takistada. Meil on tualettruumides juba mõned inimesed pantvangi võetud ja tulistasime ühte neist põlve. Te saate täna kõik surma, te räpased ameeriklased!» räägiti toru teisest otsast.

Ähvardus siiski tõeks ei osutunud, aga Los Angelese politsei uurib endiselt, kes võis kõne taga olla. Seni kahtlusaluseid pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles