Haigus segas Seimi, kuid võimu jagub

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlasest treeningkaaslane Milko Tokola jälgib, kuidas Mart Seim rassib trennis suurte raskustega.
Soomlasest treeningkaaslane Milko Tokola jälgib, kuidas Mart Seim rassib trennis suurte raskustega. Foto: Jaanus Lensment

Novembris eestlasi Houstonis tõstmise MMil medalivõiduga rõõmustanud Mart Seim teeb parasjagu viimaseid ettevalmistusi selle aasta esimeseks võistluseks – 16. aprillil asub ta areenile Norras Førdes peetaval EMil. Veebruaris saatis eestlane konkurentidele küll võimsa sõnumi, kuid vahepealne haigus sundis siiski kergeid korrektiive tegema.

«Olin kaks nädalat tagasi haige. Mul oli midagi gripitaolist – pea oli paks ja trennis pingutada ei saanud. Olin haige umbes poolteist nädalat. See tõmbas natuke plaani sassi ja rütmist välja,» tõdes Seim. «Trenni sain ikka teha, kuid mitte tavapäraste raskustega.»

Võrreldes novembris peetud MMiga on Seimi sõnul tema vorm siiski samal tasemel nagu toona. «Olen põhja kõvasti ladunud. Mitmed näitajad on rekordite lähedal. Teised näitajad on natuke alla ja osad veidike üle,» märkis ta. «Enne haigust lootsin natuke paremat seisu, kuid midagi katastroofilist pole. Enne MMi olin tõukamises samal tasemel nagu praegu. Rebimises pole pärast haigust õiget tunnet kätte saanud, kuid 190 kg vormis peaksin ikka olema (MMil rebis Seim 190 kg). Kokkuvõttes olen samas vormis nagu MMil, kuid küsimus on selles, kui palju suudan juurde panna.»

Veebruaris saatis Seim ka konkurentidele hoiatuse, kui laadis internetti video enda treeningult, kus ta tegi kükki 400 kg kaaluva kangiga. «Arvan, et see võis natuke neid ehmatada ja mulle hiljem taktikamängus kasuks tulla,» arvas Seim, kes lisas, et väga suurt pingutust tema jaoks selle isikliku tippmargi püstitamine ei nõudnudki. «Nii saan konkurentidele mõista anda, et olen suurteks raskusteks valmis. Seegi ole selline psühholoogiline mäng. Rebimises on alati paljud tugevad olnud, kuid tänu heale tõukamisele on mul justkui taganttulija eelis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles