Chelsea meeskonna värske peatreener sattus juba skandaali keskele ja võib vangi minna

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Conte.
Antonio Conte. Foto: SCANPIX

Kui eile jõudis Itaalia jalgpallikoondise loots Antonio Conte meediasse sellega, et ta palgati uueks Chelsea juhendajaks, siis täna on nimekas peatreener juba sattunud kriminaalsemate juttude keskele.

Nimelt teatas Eurosport, et üks Itaalia prokurör on andnud sisse nõude, mille järgi ta palub Contele määrata 8000 euro suuruse trahvi ja piiratud vanglakaristuse seoses mängudega manipuleerimises ehk nagu prokurör seda nimetas - «spordipettuse sooritamises». Hagi aluseks on 2011. aasta mängud, kui Conte oli Itaalia esiliigas juhendamas Siena meeskonda ning ta sõlmis seal kokkuleppemänge pärast seda, kui tema meeskond oli juba koha kõrgliigasse lunastanud.

Conte advokaat Leonardo Cammarata eitas värskele Chelsea lootsile esitatud süüdistusi. «Antonio Conte eitab igasuguseid õiguserikkumise süüdistusi ja tal puuduvad igasugused teadmised kokkuleppemängudest,» väitis Cammarata, kelle sõnul langetatakse otsus Conte saatuse kohta mai keskpaigas.

Itaalia prokurör nõuab lisaks rahatrahvile Contele ka lisakaristust - Eurospordi andmetel küsitakse treenerile kuue kuu pikkust nii-öelda edasilükatud vanglakaristust. Sealjuures pole tegemist sama karistusega, mis oleks tingimisi vangistus - kahe karistusmäära vahe seisneb selles, et edasilükatud karistuse korral ei pea süüdimõistetud inimene oma kriminaalhooldajale enda tegemistest märku andma. Kui edasilükatud karistuse teeninud inimene vastava aja jooksul (kui kohus rahuldab prokuröri hagi, siis Conte puhul kuue kuu jooksul) seadust ei riku, pääseb ta reaalsest vangistusest.

Värskelt Conte palganud Chelsea klubi uudise kohta kommentaare ei jaganud. Enne Chelsea liigahooaja algust ootab Contet Prantsusmaal toimuv EM, kus ta on Itaalia koondise juhendajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles