Roosileht täitis Hollandis MMi kvalifikatsiooni normi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille-Riin Roosileht ja Donald.
Pille-Riin Roosileht ja Donald. Foto: Erakogu

Rakendisportlane Pille-Riin Roosileht alustas oma tänavust hooaega Hollandis Ermelos, kus täitis rahvusvahelisel CAI2* võistlusel hobusega Donald teise vajaliku MM-normatiivi ning kvalifitseerus sellega tänavu Austrias toimuvale tiitlivõistlusele.

Pille-Riin Roosileht ja Donald, kes mullu saavutasid noorhobuste MM-il hinnalise seitsmenda koha, tulid mõned päevad tagasi Ermelos 44 ekipaaži hulgas 14. kohale ning täitsid teistkordselt MM-i normatiivi, saades õiguse osaleda augustikuu esimesel nädalavahetusel Austrias Piber Köflachis toimuvatel ühehobuserakendi maailmameistrivõistlustel. Eestit esindav ekipaaž saavutas koolisõidus tulemuse 52.01 (MM-i normatiiv on 65), mis andis tugevas konkurentsis üheksanda koha. Maratonil oli meie paar 20. kohal, täpsussõidus ühe maha-ajamisega 24. kohal.

Roosileht sõnas, et vaatamata raskustele võistluse eel – sportlase haigestumine, hobuse hammaste ravi jne. – jäi ta saavutatuga igati rahule. Eriti üllatas sportlast hobune, kes maratonis avaldas suurt tahtejõudu edasi liikuda. «Kuigi see oli talle alles teine täispikk maraton, käitus Donald nagu vana ja kogenud hobune. Mulle, kes ma olen pigem laisa poniga harjunud, jättis see eriti hea mulje,» tunnistas Roosileht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles