Haigus sunnib Kanepi tippspordist vaikselt taanduma

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: SCANPIX

Eesti tennise kauaaegse esinumbri Kaia Kanepi tipptasemel võistlemise aeg hakkab lõppema. Eile teatas ta oma Facebooki-postituses, et osaleb üle pika aja WTA turniiril Stuttgardis, ent suuri eesmärke enam endale ei sea. Probleemid tervisega segavad 30-aastast sportlast maksimaalselt pingutamast.  

«Mängupaus on olnud pikk ja mul on hea meel ennast taas võistlustingimustes proovile panna,» kirjutas turniiri kvalifikatsiooniringist alustav Kanepi. Ta lisas, et kesine treenitus tekitab teadmatust, millisel tasemel on ta üldse võimeline mängima. Seepärast polegi ta endale  tänavuseks võistluskalendrit koostanud, vaid tegutseb nii, nagu tervis parasjagu võimaldab.

Mitmesuguste haiguste tõttu on Kanepi viimasel ajal vähe võistelnud. Kunagi naiste tennise absoluutsele tipule väga lähedal olnud, WTA edetabelis 15. kohale jõudnud sportlane on tänaseks langenud samas tabelis 182. kohale.

Mõistagi ei taga selline positsioon enam otsepääset tippturniiridele, vaid alustama peab eelringidest. Eliiti tagasi murdmine eeldab võimalust anda endast treeningutel ja mängudel parimate päevade tasemel maksimum.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles