Rekord purustati, kuid küsimus jäi ikka õhku

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Curry (30) sai lõppenud põhihooajal tähistada 402 korda kaugviske tabamise ja 73 korda enda koduklubi võidu üle.
Stephen Curry (30) sai lõppenud põhihooajal tähistada 402 korda kaugviske tabamise ja 73 korda enda koduklubi võidu üle. Foto: SCANPIX

Mullu korvpalliliigas NBA võidutsenud Golden State Warriors alustas käimasolevat hooaega niivõrd võimsalt, et läbi hooaja püsis õhus küsimus, kas tõesti ületatakse legendaarse Chicago Bullsi põhihooaja võitute rekord. Hooajal 1995/96 noppis Bulls Michael Jordani eestvedamisel 72 võitu ja seda peeti tippmargiks, mida tõenäoliselt kunagi ei ületata. 20 aastat hiljem sai Warriors sellega aga hakkama.

Seni oligi 1995/96. aasta hooaja Bulls ainuke meeskond, kes NBA põhihooaja 82st mängust suutnud koguda 70 või enam võitu. Tänavuse põhihooaja viimases mängus alistas Golden State täistuubitud koduareenil 125:104 Memphise Grizzliese ning nüüdsest on põhihooaja rekordiks 73 võitu ja üheksa kaotust.

«Ma ütlesin mängijatele, et ma poleks kunagi uskunud selle rekordi ületamist,» teatas AP-le rõõmsalt Warriorsi peatreener Steve Kerr, kes 20 aastat tagasi kuulus mängijana just Bullsi ridadesse. «Arvan, et nüüdne rekord on ületamatu. Selle purustamiseks peab keegi võitma 74 mängu ja tohib kaotada vaid kaheksa. Ma ei näe sellise võimaluse olemasolu. Ma loodan, et meie fännid ei oota meilt järgmisel hooajal midagi sellist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles