Bolt: olen šokeeritud, et doping nii levinud on

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: SCANPIX

Kuuekordne olümpiavõitja ning maailma kiireim mees Usain Bolt rääkis Eurospordile oma eesmärkidest Rios ning puudutas ka kergejõustiku viimase aja kuumimat teemat ehk dopingut.

«Rio olümpiamängud on minu jaoks väga olulised, sest need on minu viimased. Eriti eriliseks kujuneb Rio sellepärast, et lähen ja üritan seda, millega keegi kunagi hakkama pole saanud – lähen taas kuldade järele,» andis Bolt mõista, et soovib oma kolmandatelt olümpiamängudelt taas täiskomplekti ehk kolme kulda. «Rios võitmine aitaks kaasa mu legendistaatuse püstitamisele,» rääkis jamaikalane.

Bolt võttis sõna ka kergejõustiku pahupoole pealt. Tema jaoks on dopingu sedavõrd ulatuslik levik ala juures üllatuslik. «Olen šokeeritud ja ma ei oleks seda oodanud, sest arvan, et IAAF teeb suurepärast tööd. Tahan jätkuvalt olla raske töö etaloniks. Kui näed kõvasti vaeva, siis on võimalik saavutada spordis edu ka ilma dopinguta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles