Jasikevicius: FIBA sarjas mängimine võrduks ajas 20 aastat tagasi minemisega

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šarunas Jasikevicius.
Šarunas Jasikevicius. Foto: SCANPIX

Euroopa korvpallisõjas on viimastel päevadel edusamme teinud Rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) Euroopa osa, sest mitmete suurriikide alaliidud on klubidel keelanud mängida Euroliiga alla kuuluvas Eurocupi klubisarjas. Seega muutub sügisest käivitatav FIBA Meistrite liiga tugevamaks kui algselt arvati.

Leedu hiiu Kaunase Žalgirise peatreeneri Šarunas Jasikeviciuse hinnangul tähendaks FIBA mõjuvõimu suurenemine Euroopa korvpallile arengus suure sammu tagasiastumist.

«FIBA-l olid aastate jooksul kõik võimalused, et turniire ülikõrgel tasemel korraldada, aga selle asemel jäeti tase madalaks. Alles Euroliiga tulekuga hakkasid asjad ülesmäge liikuma. Ja kuidas saab FIBA rääkida sportlikest printsiipidest, kui tiitlivõistlustele jagatakse vabapääsmeid kõige idiootsematel alustel, mida saab välja mõelda,» rääkis pahane Jasikevicius Leedu portaalile 15min.lt.

«Loodan, et legendaarsed eurooplastest korvpallurid nagu Arvydas Sabonis, Dejan Bodiroga ja Andrei Kirilenko avaldaksid teema kohta teravamaid arvamusavaldusi kui seni. FIBA korraldataval turniiril mängimine võrduks ajas 20 aastat tagasi minemisega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles