Korvpalliliidud murduvad FIBA terrori ees

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Kirilenko.
Andrei Kirilenko. Foto: SCANPIX

KORVPALL. Võimuvõitluses Rahvusvahelise Korvpalliliidu (FIBA) ning Euroopa tippklubisid koondava ja Vana Maailma mainekaimat sarja Euroliigat korraldava EBC vahel näib praegu peale jäävat FIBA. Võimas kaart – koostööst keelduvaid riike olümpiale ja EMile mitte lubada – avaldab tugevat mõju. 

Paljude tippklubide hinnangul Euroopa klubisarjade korraldamisel erakordselt nigelat kvaliteeti pakkuv FIBA on varemgi püüdnud Euroliiga ja nende tütarliigaks oleva EuroCupi turniiri korraldajaid nurka suruda, kuid nii radikaalseid käike pole varem kasutatud. Seekord võeti tõhusa relvana appi tiitlivõistlustelt diskvalifitseerimine. See puudutab neid riike, kelle meeskonnad osalevad EuroCupi turniiril. FIBA soovib näha neid meeskondi sügisel alustavas Meistrite liigas.

Seega: Hispaania, Leedu, Itaalia, Kreeka, Serbia, Venemaa, Horvaatia, Sloveenia, Türgi, Montenegro, Iisraeli, Bosnia, Poola ja Makedoonia. Kas keegi suudab kujutada ette olümpiat või EMi, kui seal ei osale tippriigid? Mõistagi mitte! Ning see pidanuks olema ka FIBA vastu võideldes peamine relv. Jäänuks kõik need riigid ühtselt oma veendumustele kindlaks, pidanuks FIBA lõpuks ikkagi järele andma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles