Pronksine Minaškin püüdis kaks kärbest ühe hoobiga

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigori Minaškin võib rahul olla: elu tähtsaim medal on käes.
Grigori Minaškin võib rahul olla: elu tähtsaim medal on käes. Foto: Eero Vabamägi

Eesti sport on kevade tulekuga justkui talveunest ärganud ja häid tulemusi tuleb isegi sealt, kust neid esmapilgul ei oska oodata. Judoka Grigori Minaškini pronksmedal Kaasanis peetud Euroopa meistrivõistlustelt on hea näide, kuigi 25-aastane sportlane usub, et on vajalikule tasemele juba mitu aastat lähedal olnud. Seekord hakkas lihtsalt kõik klappima.

Kuni 100-kiloste meeste seas heitleva Minaškini autasu oli ausalt välja teenitud ja selles polnud midagi juhuslikku. Kui ühel võistlusel teha selg prügiseks nii 2014. aasta maailmameistril Lukáš Krpálekil (Tšehhi) kui ka maailma esinumbril Elmar Gasimovil (Aserbaidžaan), siis polegi midagi rääkida – Minaškin oli laupäeval tõeliselt kõva mees!

«Seniajani ei saa täpselt aru, millega hakkama sain. Pärast võistlust olen ainult paar tundi magada saanud ja olen päris väsinud. Läheb veel aega, kuni saavutus kohale jõuab,» tunnistas Minaškin eile.

Medalinälg oli päris suureks kasvanud, sest täiskasvanute hulgas polnud ta veel väärismetalli kogunud. «Olen juba neli-viis aastat täiskasvanute klassis võistelnud, aga seni polnud midagi tulnud. Aga nüüd – järsku elu tähtsaim kordaminek. Tuleb lihtsalt samamoodi jätkata ja loodan, et neid hetki tuleb veel,» rääkis kuuekordne Eesti meister rahulolevalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles