Bayern noolib järjekordset Dortmundi tähtmängijat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Lewandowski (paremal) ja Mats Hummels võivad peagi taas klubikaaslased olla.
Robert Lewandowski (paremal) ja Mats Hummels võivad peagi taas klubikaaslased olla. Foto: SCANPIX

Paistab, et Saksamaa jalgpallis käivad endiselt asjad Müncheni Bayerni taktikepi järgi. Bild kirjutab, et Bayerniga võib liituda Dortmundi Borussia keskkaitse tugisammas Mats Hummels.

Hummels ise on varem kritiseerinud jalgpallureid, kes oma koduklubid ja tõekspidamised maha jätavad ja Bayernisse liiguvad. «Bayern ei jää just nõrgemaks, mis? Kindlasti mitte nii, kui nad meie mängijaid endale nopivad,» lausus Hummels kolme aasta eest, mõni päev enne Meitrite liiga finaali Müncheni meeskonna vastu. Vahetult enne seda oli saanud selgeks, et Mario Götze lahkub Dortmundist just Bayernisse. «Peame finaalis näitama, et need, kes tahavad Münchenisse minna, jäävad millestki ilma.»

Götzele järgnes peagi Dortmundi ründaja Robert Lewandowski. Kas nüüd on Hummelsi enda kord?

Bildi andmetel on Hummelsil laual nelja aasta pikkune lepingupakkumine, mis tooks talle sisse enam kui 40 miljonit eurot. Borussia teeniks üleminekust 30 miljonit eurot. Pärast kolmapäevast karikasarja poolfinaali tunnistas kaitsja, et seisab raske otsuse ees: «Kui ma lõpuks otsuse langetan, siis saavad ka inimesed lõpuks aru, kui raske see minu jaoks oli. Olen enda jaoks pannud paika kuupäeva, kuid ma ei avalda seda teile,» ütles Hummels. «Viimasel paaril nädalal olen iga õhtu vähemalt pool tundi kauem ärkvel, et tulevikule mõelda.»

Hummelsi isa ütles Bldile, et kui tema poeg peaks Dortmundist lahkuma, siis liitub ta ainult täieliku tippklubiga, mille hulka Bayern kindlasti ka kuulub.

Hummelsil on Müncheni klubiga eriline side nooruspõlvest, kuna kuue-aastaselt alustas ta jalgpalli mängimist just seal. 2007. aastal tegi kaitsja Bayerni esindusmeeskonna eest ka debüüdi, kuid seejärel laenati ta Dortmundi. Alates 2009. aasta veebruarist kuuluvad Hummelsi mängijaõigused Borussiale ja mehest on saanud klubi võtmemängija.

Nende aastate jooksul on kahel korral napsatud Saksamaa meistritiitel just Bayerni eest ja korra jõuti ka Euroopa Meistrite liiga finaali. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles