Leicesteri tänane tiitlivõit rööviks kihlveokontoritelt miljoneid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leicester City mängijad, vasakul hooaja parimaks palluriks tunnistatud Riyad Mahrez.
Leicester City mängijad, vasakul hooaja parimaks palluriks tunnistatud Riyad Mahrez. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga tänavune suurüllataja Leicester City võib täna pärastlõunal kindlustada meistritiitli, kui võõrsil suudetakse jagu saada Manchester Unitedist. Paljudele neutraalsetele jalgpallisõpradele on üllatusmeeskonna võit kui sõõm värsket õhku, kihlveokontorite pidajad kiristavad aga vihast hambaid.

Nimelt läheb Leicesteri meistritiitel kontoritele hinnanguliselt maksma kümneid miljoneid. Näiteks William Hilli kontori esindaja Joe Crilly tunnistas AFP-le, et nad peavad Leicesteri võidu korral välja maksma umbes kolm miljonit naela ehk 3,8 miljonit eurot. Tema hinnangul peavad kihlveokontorid rahakotti kergendama enam kui 19 miljoni euro võrra. William Hill pakkus nimelt hooaja eel Leicesteri tiitlivõidu tõenäosuseks 5001:1. Näiteks kümnenaelane panus tooks seetõttu tagasi juba 50 000 naela ehk ligi 64 000 eurot.

Crilly sõnul kaotab William Hill tõenäoliselt 2,2 miljonit naela. Sinna alla kuuluvad nii hooaja eel eelmainitud koefitsiendiga kui ka hooaja käigus vähenenud koefitsiendiga tehtud panused. Inglismaal juba 130 aastat tegutsenud Ladbrokesi kontori esindaja Alex Donohue kinnitas samuti, et nad võtsid hooaja eel koefitsiendiga 5001:1 vastu 47 panust Leicesteri võidule. Kontori õnneks on leidunud ka nõrgema närviga panustajaid, kes on hooaja käigus otsustanud väiksemad rahasummad igaks juhuks välja võtta, eeldades, et Leicester ei suuda siiski tiitlini jõuda.

Täna peetakse Inglismaal 36. vooru kohtumised ja Leicester edestab teisel kohal olevat Tottenhami seitsme punktiga. Võit Manchester Unitedi üle tooks üllatajatele tiitli, viik või kaotus jätab aga Tottenhamile võimaluse. Samas võib sel juhul meister selguda ka homme õhtul, kui Spurs peab oma 36. vooru kohtumise Chelseaga. Kui seal võiduta jäädakse, on Leicesteril tänase mängu tulemusest sõltumata tiitel käes.

Kihvleokontorid on tänavusest ootamatusi täis hooajast nii palju õppinud, et uueks Premier League'i hooajaks panustajatele seesuguseid võiduvõimalusi enam ei pakuta. «Uuel hooajal ei ole ühegi meeskonna tiitlivõidu koefitsient suurem kui 1001:1,» tõotas William Hilli esindaja Rupert Adams majandusväljaandele Bloomberg.

Foto: David Davies/PA Wire/Press Association Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles