Galerii: Venemaa oli kasahhidega püstihädas, kuid sai võidu kätte

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jäähoki MMil avamängu tšehhidele kuivalt kaotanud Venemaa koondis oli teises kohtumises püstihädas Kasahstaniga ja pidi võidu kättesaamiseks pingutama lõpuminutiteni. 6:4 paremusega saadi esimesed võidupunktid siiski tabelisse kirja.

Jevgeni Dadonov viis väljakuperemehed juba 7. minutil juhtima, ent märtsis IIHFilt Kasahstani esindamiseks loa saanud Dustin Boyd viigistas poolteist minutit hiljem arvulisest ülekaalust. Kulus veel minut ja kasahhid läksid Roman Startšenko väravast ette.

Eduseisu saadi nautida vaid 19 sekundit, siis viigistas Roman Ljubimov ja peagi sai Venemaa nautida kahemehelises ülekaalus mängimist. See realiseeriti 3:2 väravaks 15 sekundiga, kui täpne oli Sergei Mozjakin. Kolmandikaja lõpus jäi Venemaa aga ise vähemusse ja Jevgeni Rõmarjov viigistas, kui sireenini jäi 14 sekundit.

Teise kolmandiku keskel viis Anton Belov venelased järjekordsest arvulisest ülekaalust 4:3 ette, kuid taas oli kasahhidel vastus olemas, kui kolmanda kolmandiku alguses realiseeris Maksim Semjonov omakorda arvulise ülekaalu. Kolm minutit hiljem viis Belov Venemaa 5:4 ette, kuid lõplikult suutsid väljakuperemehed mängu enda kasuks kallutada alles viimase kolmandikaja keskel, kui Startšenko saadeti karistust kandma ja Ljubimov tegi arvulisest ülekaalust lõppseisuks 6:4. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles