Hamilton: olen kiirem kui Nico

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Vormel-1 karussellis pärast nelja etappi 57 punktiga teisel positsioonil olev Mercedese piloot Lewis Hamilton ei muretse ebaõnnestunud hooaja alguse pärast, sest teab, et on kiirem kui meeskonnakaaslane Nico Rosberg.

Sakslane Rosberg on võitnud kõik selle hooaja neli etappi, samas kui Hamiltonil on ette näidata kaks teist kohta, kolmas ning seitsmes koht. Hamiltoni sõnul pole muretsemiseks põhjust, sest ta suudab enda sõnul üldarvestuses 43-punktilise vahe tagasi teha.

«Ma olen väga rahulik. Tean, et olen kiire ning suudan kõikidest võistlejatest mööduda. Järele on jäänud 17 etappi ning olen kindel, et nii minu kui tiimi jaoks on midagi head tulemas. Olen kiirem kui Nico,» rääkis britt.

«Pole mõtet end tehtud vigade peale välja elada. Pigem teen palju tööd ning väldin edaspidi sarnaseid eksimusi. Kõik algab Hispaanias uuesti.»

Vormel-1 ajaloos on suurtest kaotusseisudest varemgi välja tuldud. 2012. aastal suutis neljakordne maailmameister Sebastian Vettel järele jäänud kümne etapiga välja tulla 44-punktilisest kaotusseisust ning võita toona enda kolmas maailmameistritiitel. 2007. aastal sõitis Kimi Räikkönen end kuue etapiga maailmameistriks, olles eelnevalt 20 punktiga (45 punktiga kehtiva punktisüsteemi järgi) liidrist maas.

Tänapäeva punktisüsteemi ümberarvutatuna on kõige vägevama tagasitulekuga hakkama saanud britt James Hunt, kes 1976. aasta hooajal suutis 105-punktilise (toona 38-punktilise) vahe kuue etapiga tagasi sõita ning edestas lõpuks Niki Laudat ühe punktiga. Tõsi, vägev tagasitulek sai paljuski võimalikuks ainult Lauda traagilise õnnetuse tõttu Lääne-Saksamaa etapil, mistõttu jättis ta kaks etappi vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles