Võtmeküsimus: kuidas Rock kaitset tugevdab?

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - Tartu Rocki finaalseeria.
Kalev/Cramo - Tartu Rocki finaalseeria. Foto: Liis Treimann

Tartu Rocki korvpallimeeskonna mängijad ja treenerid lubasid täna Tallinnas peetava Eesti meistriliiga finaalseeria teiseks mänguks teha oma tegutsemises olulised korrektiivid. Arvestades seda, et avamängus lubati Kalev/Cramol visata 97 punkti, peaksid muutused puudutama peamiselt kaitsemängu. 

Mõistagi ei saa nelja võiduni peetava seeria esimese kohtumise järel öelda, et kogu finaali saatus on otsustatud – eelmisest kevadest on vastupidine näide varnast võtta –, kuid samas on selge, et tartlastel pole lihtne oma kaitsemängu tõhustada. Liiga palju on meeskonnas mängijaid, keda vajatakse rünnakul, kuid kelle kaitsemäng võrdub meeskonna jaoks tavaliselt miinusmärgiga. See, et avamängu kaotus osutus numbriliselt ja mänguliselt nii suureks, mõjus tartlastele ilmselt kerge šokina.   

Esmaspäeval oli võtmemängijaks Kalevi ameeriklasest mängujuht Morris Curry. Passiivselt tegutsenud Rocki kaitse jättis Curryle liiga palju ruumi. Kate-kattes olukordades liikusid kaitsemängijad talle vastu katte tagant, kuid ameeriklane kasutas seetõttu tekkinud vaba ruumi osavalt ära. Hea visketabavuse juures tõi ta 17 punkti, ent andis ka neli söötu. Kate-kattes mäng on teadupärast Curry üks peamisi trumpe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles