Vormelimaailma arvamused FIA valitud Halost lahknevad

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel Halo-lahendusega.
Sebastian Vettel Halo-lahendusega. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) otsustas 2017. aastal kasutusele võtta «Halo» nime kandev kokpittide turvalahendus. Vormelimaailm arvamused valikust lahknevad.

Vormel-1 on näinud seni kahte pakutavat uut laadi kokpittide lahendust. Ferrari tuli välja Haloga ning Red Bull tuuleklaasi lahendusega. FIA on oma valiku teinud ning otsustas Ferrari Halo kasuks ning 2017. aasta hooajast tuleb kõikidel vormelitel uus turvameede kasutusele võtta.

«Usun, et peaksime hindama veelkord selle vajalikkust. Hetkel on kõhklused, et Halo ei lahenda kõiki probleeme. Me ei tohiks kiirustada,» rääkis Autospordi vahendusel Force India boss Bob Fernley. «Massilist vajadust selle kiireks kasutuselevõtuks pole, kuid see on lihtsalt minu arvamus.»

Mercedese piloot Nico Rosberg toetas arvamust võtta just Halo kasutusse. «Meil oli alles neljapäeval järjekordne juhtum, kus Halo lahendus tulnuks kasuks. Tegemist on hea ja õige uuendusega.»

Valitsev maailmameister Lewis Hamilton, kes uuendust sellisel kujul ei poolda, ütles, et kui reeglid muutuvad, siis pole midagi teha. «Red Bulli lahendus nägi parem välja, kuid loodan, et ka Halot täiendatakse ning see ei ole nii kole nagu praegune versioon.»

McLarenite piloodid Fernando Alonso ja Jenson Button pooldavad FIA otsust. «Raske on midagi kommenteerida, kui pole seda ise proovinud. Kui FIA valis selle, siis järelikult on selleks adekvaatne põhjus,» rääkis Alonso.  

«Peame FIAt usaldama. See on ainukene osa vormelitel, mis vajaks turvalisuse osas uuendusi. Mina usaldan FIAt ning niikaua, kuni see lahendus ei muuda meid kõõrsilmaks, on kõik hästi,» avaldas Button.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles