Klavani uueks peatreeneriks kerkis endine Saksamaa koondislane

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Schuster
Dirk Schuster Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi FC Augsburg jäi ilma klubi edukalt juhendanud peatreener Markus Weinzierlist, kes liitus sellel nädalal Schalke meeskonnaga. Augsburg ise sõlmis aga kolmeaastase lepingu Dirk Schsteriga.

Alates 2012. aastast juhendas Schuster Darmstadti meeskonda, kelle ta aastate jooksul tugevuselt kolmandast liigast Saksamaa tippseltskonda tõstis. Tänavu lõpetati Bundesliga 14. kohaga. Enne Darmstaditi jõudis 48-aastane Schuster juhendada veel ASV Durlachi ja Stuttgarter Kickersi meeskondi.

Schuster sündis Ida-Saksamaal Karl-Marx-Stadtis (tänase nimega Chemnitz) ja jõudis neljal korral esindada ka tänaseks maailmakaardilt kadunud riigi koondist. Üheksakümnendatel sai ta kirja ka kolm mängu juba taasühinenud Saksamaa koondises. Suurema osa oma mängijakarjäärist kuulus ta Karlsruhe ridadesse.

Augsburgiga sõlmis Schuster kolme aasta pikkuse lepingu. Klavani leping Augsburgiga kestab veel ühe aasta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles