Marek Lemsalu: loodetavasti tuleb nüüd EMil ka mõni üllatus

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Lemsalu
Marek Lemsalu Foto: SCANPIX

Eesti Jalgpalli Liidu juhatuse liige ning endine koondislane Marek Lemsalu tunnistas käimasoleva EM-finaalturniiri kolmele esimesele võistluspäevale tagasi vaadates, et üllatused on olnud lähedal, kuid kahjuks pole seni eeldatavalt nõrgemad suutnud soosikuid tõsiselt hammustada.

«Mängud on olnud väga huvitavad ja ülimalt pingelised. Vaid Poola oli Põhja-Iirimaast selgelt üle,» vaatas Lemsalu tagasi senistele matšidele. «Väravaid on kahjuks vähe olnud. Seni pole olnud ka ühtegi suurt üllatust. Nüüd oleks aeg selleks, et mõni eeldatavalt nõrgem hammustaks tõsiselt ka mõnd favoriiti. Ma ei räägi siinkohal viikidest. Mõni autsaider võiks ikka mõnele soosikule korraliku nätaka panna.»

Seni nähtud soosikute esitustest oli Lemsalu kõige kriitilisem Saksamaa osas, kes eile alistas 2:0 Ukraina. «Kui äärekaitsjad ja üldse kaitseliin ning ka Toni Kroos ja Sami Khedira mängisid isuga, siis nii mõnigi staar oli väga nähtamatu. Võiks öelda, et mängiti isegi tujukalt. Ma ei ole nii nähtamatut Thomas Müllerit veel näinudki,» oli Lemsalu kriitiline. «Mind häiris tohutult, et mängiti poole jõuga. Eks ukrainlased olid ka ise otud teisel poolajal.»

«Võib olla leidsid nad enda peas, et Ukraina vastu tuleb ka poole jõuga võit ära. Mänge ei saa niimoodi valida,» tunnistas Lemsalu, kuid lisas, et sakslased on ikkagi suured soosikud. «Ainest neil on. Kui nad suudavad vaimselt pöörde ära teha, siis on nad soosikud. Keskväli on neil ju parim.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles