Tulivihane Vene spordiminister tõrvikuga fännile: mis inimene sa oled? Kes on su vanemad?

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa fännid mängul Slovakkia vastu.
Venemaa fännid mängul Slovakkia vastu. Foto: SCANPIX

Venemaa spordiminister Vitali Mutko kritiseeris teravalt jalgpallifänni, kes tänasel EMi mängul süütas tribüünil tõrviku, kuigi Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) oli eile venelasi hoiatanud, et järgmise rikkumise korral saadetakse koondis koju.

Venemaa koondis kohtus täna Slovakkiaga ja jäi avapoolajaks 0:2 kaotusseisu. Kui 80. minutil tõi Denis Glušakov tabloole seisu 1:2, süütas keegi Venemaa fännide hulgast pürotehnika. Sealjuures oli UEFA vaid päev varem määranud märatsevate fännide tõttu Venemaale rahatrahvi ja ähvardanud, et kui veel reegleid rikutakse, tuleb kotid pakkida ja koju sõita.

Vahetult pärast mängu väitis UEFA pressiesindaja, et tõrviku põletamist ei loeta siiski rahutuste tekitamiseks ja seega võib Venemaa koondis hetkel olla karistusest pääsenud, kuid spordiminister Vitali Mutko oli siiski vastutustundetult käitunud fänni peale pahane. «Inimene, kes sa selle tõrviku süütasid - me täname sind Venemaa poolt, et sa meie rahvuskoondist toetad. Tervitame teda ja ütlen omalt poolt: «Aitäh sulle sellise toetuse eest,»» ironiseeris Mutko.

«Kui meile on juba antud viimane hoiatus, siis milline inimene läheb ja süütab tõrviku? Kellele see head teeb? Ma küsin kellele? Ma ei taha kurjustada, aga tõesti kellele? Kas tal on mingisugune südametunnistus olemas? Kes on tema ema ja isa? Kes ta ise selline on? Meie mehed nägid viimased 15-20 minutit väljakul julma vaeva, et mängu päästa ning tema läheb ja otsustab meeskonda «toetada». Jumala eest, karistage meie meeskonda, aga mida tema selle peale teeb? Ta läheb oma külasse tagasi ja on seal ilmselt kõige kõvem vend,» pahandas maruvihane Mutko edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles