Venemaa spordiminister: IAAFi otsus oli etteaimatav, kaebame edasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Kergejõustiku Liit (IAAF) jättis jõusse Venemaa sportlastele novembris määratud keelu osaleda rahvusvahelistel tiitlivõistlustel. See tähendab, et Venemaa kergejõustiklased ei saa hetkeseisuga osaleda augustis peetavatel Rio suveolümpiamängudel. Venemaa spordiminister Vitali Mutko kommenteeris otsust Sport Ekspressile, sõnades, et venelased kavatsevad selle kindlasti edasi kaevata.

«Venemaa kergejõustikuliidule määratud keelu püsimajätmine oli oodatav otsus. Kavatseme sellele reageerida,» ütles Mutko, viidates karistuse vaidlustamisele. «Venemaa on teinud kõik endast oleneva, et keelust pääseda. Apelleerima nüüd ROKi liikmetele, et nad kaaluksid esiteks võistluskeelu mõju meie sportlaste ja Venemaa inimeste unistustele, aga ka seda, et olümpiamängud muutuvad Venemaa sportlaste puudumisel kahvatumaks,» lisas minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles