Keelatud astmarohtu tarvitanud britt sai nelja-kuulise võistluskeelu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
File photo dated 29-06-2014 of Simon Yates during day four of the National Time Trial Championships, Monmouthshire.
File photo dated 29-06-2014 of Simon Yates during day four of the National Time Trial Championships, Monmouthshire. Foto: David Davies/PA Wire/Press Association Images

Suurbritannia üks andekamaid jalgrattureid Simon Yates sai keelatud astmarohu terbutaliini tarvitamise eest nelja-kuulise võistluskeelu. Et otsuse langetamine võttis üsna kaua aega, pääseb 23-aastane Yates uuesti areenile juba 11. juulil.

Orica-GreenEdge'i rattur andis positiivse dopinguproovi märtsis, pärast Pariis-Nice'i velotuuri viimast etappi. Meeskond võttis pärast juhtumit kogu vastutuse enda peale ja kinnitas, et Yates ei võtnud ravimit teadlikult, kirjutas BBC.

Suurbritannia anti-dopinguagentuur võttis seda kergendava asjaoluna, aga keeld on siiski piisav, et jätta Yates eemale 2. juulil algavast Tour de France'ist. Küll võib teda ilmselt näha Suurbritannia koondise ridades Rio olümpiamängude maanteeratta grupisõidus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles