Kas Wimbledonis tuleb Djokovici järjekordne rekordipidu?

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: SCANPIX

Nagu viimastel aastatel kombeks, on enne tennise suure slämmi turniiri kõige rohkem juttu sellest, millise järjekordse vägeva tähiseni jõuab oma karjääris maailma esireket, serblane Novak Djokovic. 29-aastane Djokovic on alates eelmisel suvel Wimbledoni võitmist suurtel slämmidel jäänud alistamatuks, kõigist mängudest sel ajavahemikul – neid on olnud 84 – on Djokovic kaotanud vaid kuus.

Hiljuti murdis serblane ka teda saatnud needuse ehk triumfeeris esmakordselt Prantsusmaa lahtistel ja hoiab praegu oma käes kõigi suurte slämmide tiitleid. Täna algaval Wimbledoni turniiril jahib serblane  kolmandat järjestikust ja kokku neljandat tiitlit.

Alates 2009. aasta Prantsusmaa lahtistest on ta kõikidel suure slämmi turniiridel jõudnud vähemalt veerandfinaali. Avaringis kohtub Djokovic briti James Wardiga (ATP 177.).

Lisaks jahib serblane jätkuvalt kalendriaasta suurt slämmi, millega pole alates 1969. aastast hakkama saanud ükski meesmängija, kokku on seda suudetud vaid kolmel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles