Islandi kangelane Sigurdsson: läks päris hästi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Sigurdsson.
Ragnar Sigurdsson. Foto: SCANPIX

Islandi jalgpallikoondise EM-finaalturniiril 2:1 võiduga Inglismaa üle veerandfinaali tüürinud Ragnar Sigurdsson, kelle arvele kanti 1:1 viigivärav, leidis pärast kohtumist, et varakult juhtima asunud Inglismaad šokeerisid islandlaste kaks kiiret vastuväravat.

«Läks päris hästi, meie arust ei tekitanud vastased eriti palju võimalusi. Suutsime enamiku pallidest peaga minema lüüa ja nad pidid sageli kauglöökidele lootma. Ma ei olnud teisel poolajal eriti närvis, ehk vaid paaril viimasel minutil,» lausus Sigurdsson UEFA.com’i vahendusel.

Islandi avavärav sündis pikast audisisseviskest, mille Kari Arnason suunas osavalt peaga edasi värava ette jooksnud ja kaitsjad maha raputanud Sigurdssonile. «See on juba teine või kolmas värav, mille me pika audiviske järel lööme. Aga see pole üllatus, sest tegu on ühe meie relvaga. Inglased arvasid, et tuleb kerge mäng. Nad alustasid kiiresti ja võimsalt, aga viigivärav ja meie teine värav šokeerisid neid,» arvas Sigurdsson. «Neil on hea meeskond, aga nad läksid paanikasse. Ja nagu te teate, on Islandile raske väravat lüüa.»

Arnason nimetas võitu ilma igasuguse kahtluseta Islandi jalgpalliajaloo suurimaks. «Me šokeerisime täna kogu maailma. Olen üliõnnelik ega oskagi midagi öelda. Treener ütles juba enne mängu, et ta pole kunagi Inglismaale kaotanud ja me peame seda seeriat jätkama. Jätkasimegi! Teadsime täpselt, mida teeme. Ning mina ja Ragnar saame omavahel nii hästi läbi, et kogu mäng oli kenasti meie kontrolli all,» kiitis Arnason keskkaitsepartnerit ja sõpra Sigurdssoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles