Saksamaa koondise salarelv EMil: moodne tehnoloogia ennustab vastase käigud ette (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa koondise mängijad.
Saksamaa koondise mängijad. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallikoondis valmistub täna jalgpalli EMil peetavaks veerandfinaalis Itaaliaga kasutades maailma moodsaima spordianalüüsitehnoloogia edasiarendust, mis viis nad kaks aastat tagasi maailmameistriteks ning võimaldab vastaste käike hästi ette prognoosida.

Maailma suurim majandustarkvaratootja, samuti Saksa taustaga SAP, arendas koos Saksa jalgpallikoondisega välja analüüsitarkvara, mis võimaldab reaalajas hinnata vastaste mängu detaile ning ennustada võimalikke käike ette. Toona nimetas meeskond seda 12. meheks väljakul ning võimaldas neil olla vastastest sammu ees.

Tänavuseks EMiks on SAP programmi koos Saksa rahvuskoondisega edasi arendanud. Prototüüp-tarkvara on kasutatud treeningutes ning ka mängudeks ettevalmistumisel. Peamiselt kasutatakse kahte rakendust: mängu- ja penaltilöömise analüüsi.

Mängu analüüsitehnoloogiat kasutatakse igaks mänguks ettevalmistumisel ning see analüüsib oponentide kaitse ja ründetehnikaid, liikumismustreid ning prognoosib vastase tõenäolise mänguplaani. Programm analüüsib mustreid ning sakslased saavad analüütilise ülevaate asetustest, konkreetsete mängijate ja meeskondade tugevustest. Mängijad saavad enne mängu ja poolaegadel reaalajas analüüsi tahvelarvutitest vaadata.

Penaltilöömise analüüs annab väravavahtidele ja treeneritele infot vastaste taktikalisest käitumisest penaltilöömisel. Väravavaht saab info, kes on kõige tõenäolisemad lööjad, kuhu nurka nad tavaliselt sihivad ja spetsiifilisi löögieripärasid iga mängija kohta detailideni –hoojooksu eripära, silmade vaatamispunkt, palli kiirus. Samuti saab infot selle kohta, kuidas mänguseis ja stressitase konkreetse mängija penaltilöömistehnikat mõjutab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles