Eesti ujujad võitsid Põhjamaade noorte meistrivõistlustel hulgaliselt medaleid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti juunioride rekordi ujunud 4x100 meetri vabaujumise teatenelik.
Eesti juunioride rekordi ujunud 4x100 meetri vabaujumise teatenelik. Foto: Eesti Ujumisliit

Eesti 28-liikmeline sportlasdelegatsioon naasis Tamperes peetud ujumise Põhjamaade noorte meistrivõistlustelt üheksa medaliga.

Kertu Kaare võitis 50 meetri vabaujumise tihedas konkurentsis kuldmedali. 13-aastane neiu läbis distantsi ajaga 26,88. «Eesmärk oli saada rahvusvahelise võistluse kogemus ja kõrges konkurentsis oma tulemused välja ujuda ja seda ma ka suutsin,» lausus ta. «Olen väga rahul, et pidasin suuremale pingele vastu,» lisas Kaare.

Kaare treeneri Merli Didvigi sõnul võib Põhjamaade noorte meistrivõistlustega igati rahule jääda. «Mul on väga hea meel, et Kertu suutis rahvusvahelisel tiitlivõistlusel oma võimed realiseerida,» ütles Didvig. «Kokkuvõttes olid aga kõik noored väga tublid ja elasid üksteisele kaasa. Koondise atmosfäär oli lihtsalt super,» lisas ta.

Eestisse tõi kuldmedali ka Ivan Štšeglov, kes läbis 200 meetri seliliujumise distantsi ajaga 2.07,03. Poole lühemal distantsil saavutas Štšeglov (59,59) kolmanda koha. Mõlemal distantsil ujus ta isikliku rekordi.

Janter Suun naasis Soomest kahe individuaalse hõbemedaliga. 100 meetri vabaujumises isiklikku rekordit parandanud Suun läbis distantsi ajaga 52,61. Hõbemedali sai Suun (24,09) kaela ka poole lühemal distantsil. «Graafik oli võistlustel ikka väga tihe, sest kahe võistluspäeva peale kokku oli mul koguni üheksa starti,» lausus 16-aastane Suun.

«Jään aga võistlusega igati rahule, sest pidasin kõik stardid tublisti vastu ja andsin endast maksimumi,» sõnas ta. Suun lisas, et tegemist oli tema hooaja viimase võistlusega ja nüüd saab ta minna kauaoodatud puhkusele. «Hooaeg on selleks korraks lõppenud ja saan lõpuks puhata,» lausus Ain ja Heidi Kaasiku õpilane.

Lisaks medalisajule püstitati Soomes ka kaks Eesti juunioride rekordit. Eesti 4×100 meetri vabaujumise teatenaiskond (Kertu Kaare, Kaia Liisa Tomak, Ilona Maide, Laurika Lint) läbis distantsi ajaga 4.01,06. Eesti juunioride rekordi ujunud naiskond saavutas sellega tubli teise koha. Rekordi ujus ka 4×200 meetri vabaujumise teatenaiskond (Laurika Lint, Ilona Maide, Melissa Priidel, Kertu Kaare). Teatenelik läbis distantsi ajaga 8.50,77 ja saavutas sellega neljanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles