Viimase veerandi fiasko tõi noortekoondisele kaotuse Venemaalt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Van Tamm
Ivo Van Tamm Foto: basket.ee

Kreekas Halkidas alanud korvpalli U20-vanuseklassi B-divisjoni EM-turniiril oli Eesti esimeseks vastaseks Venemaa koondis. Pärast ilusat avapoolaega tuli lõpuks vastu võtta kaotus 49:61. 

Eestil ebaõnnestus selgelt just viimane veerand, mis kaotati suisa 2:20. Viimasele veerandile läks Eesti niisiis vastu veel kuuepunktises eduseisus: 47:41.

Avaveerandi võitis Eesti 18:13 ja teise 17:12. Eesti võitis avapoolajal lauavõitluse 23:17 ning tegi 14 pallikaotust Venemaa 16 vastu. Norman Käbin tõi kõik oma kümme punkti just avapoolajal, Kregor Hermet lisas kuus punkti.

Kolmandal veerandil oli Eesti hästi mängus, juhtides pidevalt 7-8 punktiga. Viimase veerandi kaks punkti on omamoodi kurioosum ja viitab mitmele asjaolule: närvipinge, eduseis soosiku vastu, samuti rünnakuosa suhteline nõrkus. Nähtavasti polnud selles olukorras ka mängijat, kes oleks teised endaga kaasa vedanud, kirjutab basket.ee.

Norman Käbin viskas Eesti parimana 10 punkti, Ivo Van Tamm, Kregor Hermet ja Mihkel Kirves lisasid kuus punkti. 

Homme on Eestil puhkepäev, pühapäeval kell 18.45 on vastas Island.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles