Tšiilis hukkus laviini alla jäänud Rootsi suusataja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mathilda Rapaport.
Mathilda Rapaport. Foto: twitter

Tšiili pealinna Santiago lähedal Andides hukkus rootslannast ekstreemsuusataja Matilda Rapaport, kes jäi laviini alla.

30-aastane Rapaport viibis seoses filmivõtetega Farellonesi suusakuurortis, kui jäi laupäeval laviini alla. Rootslanna viidi õnnetuse järel haiglasse, kuid ta suri paar päeva hiljem teadvusele tulemata. Arstide sõnul olid surma põhjuseks hapnikupuudusele järgnenud komplikatsioonid.

Rapaporti lähedastele avaldas kaastunnet teiste seas ka Rootsi mäesuusatäht Anja Pärson, kes kuulus koos Rapaporti abikaasa Mattias Harginiga aastaid Rootsi mäesuusakoondisesse. Ka Rapaport ise tegeles enne vabastiilisuusatamisele pühendumist mäesuusatamisega. «Matilda kuulus meie suurde suusaperre, kus kõik tunnevad kõiki. Ta oli uskumatult tore inimene – positiivne ja julge. Risk on alati olemas, aga selliseid asju ei tohiks juhtuda,» kurvastas Pärson Aftonbladetile antud lühiusutluses.

2014. aastal jätsid Tšiili mägedesse elu tippsuusatajad Jean-Philippe Auclair ja Rapaporti kaasmaalane Carl Andreas Fransson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles