ROK jättis Venemaa sportlased ootele (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Bach ROKi pressikonverentsil selgitusi andmas.
Thomas Bach ROKi pressikonverentsil selgitusi andmas. Foto: SCANPIX

DOPING. Sajad Venemaa sportlased ootasid teisipäeval vastust, kas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) lubab neil Rio de Janeiro olümpiamängudel osaleda või mitte. Tunde kestnud ootamine kulmineerus teatega, et lõplik otsus langetatakse hoopis selle nädala lõpus.

Esmaspäeval avaldas rahvusvaheline antidopinguagentuur (WADA) raporti, mis kinnitas maikuust liikvele läinud jutte: Venemaal tegeleti alates 2010. aasta Vancouveri taliolümpiamängudest kuni 2015. aasta augustini positiivsete dopinguproovide varjamisega süstemaatiliselt ja kõige kõrgemal võimalikul tasandil. WADA soovitus ROKile oli konkreetne: kogu Venemaa koondis tuleks Rio olümpiamängudelt eemaldada.

ROKi teatel otsitakse hetkel kiiret juriidilist abi, et võimalik Venemaa eemaldamine vastavalt seadustele valutult sujuks. Lisaks ei leidnud täitevkomitee liikmed teisipäevasel telefonikonverentsil ühist keelt. Kui WADA ja Saksamaa olümpiakomitee nõudsid jõuliselt terve Venemaa koondise olümpiamängudelt eemaldamist, siis paljud liikmed olid vastupidisel arvamusel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles