Suusaäss Sundby rikkus antidopingureegleid ja jääb MK-sarja üldvõidust ilma (9)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby.
Martin Johnsrud Sundby. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline spordiarbitraaž (CAS) otsustas, et Norra murdmaasuusataja Martin Johnsrud Sundby rikkus hooajal 2014/2015 antidopingureegleid ja jääb ilma nii 2015. aasta MK-sarja üldvõidust kui 2015. aasta Tour de Ski esikohast, teatas Norra rahvusringhääling.

Sundby dopinguproovist leiti 2014. aasta detsembris Davosis ja 2015. aasta jaanuaris Tour de Skil astmaravimit Ventolini, mis on muidu täiesti legaalne, aga Sundby tarvitas seda lubatust kaks korda rohkem. Lisaks suurtest võitudest ilmajäämisele sai ta ka kahe kuu pikkuse võistluskeelu.

Norra suusaliit võttis süü omaks ja kinnitas, et Sundby pole midagi valesti teinud. «Martin järgis lihtsalt koondise arsti soovitusi, kes sai reeglitest valesti aru. See pole Martini viga,» ütles suusaliidu president Erik Roste tänasel pressikonverentsil. Sundby on varem väitnud, et astma tõttu saab ta kasutada vaid 80 protsenti oma kopsumahust.

31-aastane Sundby krooniti MK-sarja üldvõitjaks ka hooajal 2013/2014 ja 2015/2016. 2010. aasta olümpiamängudel võitis ta Norraga 4x10 km teatesõidus hõbemedali ja neli aastat hiljem pandi talle pärast 15 + 15 km suusavahetusega sõitu kaela pronksmedal.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles