CAS: Venemaa kergejõustiklased jäävad olümpialt eemale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IAAFi president Sebastian Coe.
IAAFi president Sebastian Coe. Foto: SCANPIX

Venemaa kergejõustikukoondis ei saa osaleda augusti alguses algavatel Rio olümpiamängudel, teatas Rahvusvaheline spordiarbitraaži kohus (CAS), sest väidetavalt rahastab riik Venemaal toimuvat dopingukorda.

Venemaa kergejõustikuliidu töö peatati Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) poolt pärast seda, kui iseseisev raport leidis tõendeid laialt laevinud dopingust riigis. Venemaa Olümpiakomitee ja 68 kergejõustiklast kaebasid otsuse edasi, kuid CAS jäi oma seisukohale kindlaks.

«CAS otsustas kinnitada, et Venemaa Olümpiakomiteel pole lubatud saata Venemaa kergejõustiklasi Rio olümpiale, võttes arvesse, et nad pole nõus järgima IAAFi poolt seatud võistlusreegleid,» sõnas kõneisik.

IAAFi president Sebastian Coe lisas: «See pole võiduka avalduse päev. Ma ei kandideerinud presidendiks seetõttu, et katkestada sportlastel võistlemast. Pärast Riot jätkab IAAF tööd Venemaaga, et kehtestada puhas ja turvaline keskkond sportlastele, et nad saaksid naasta rahvusvahelisrele võistlusareenidele.

Lisaks peab Rahvusvaheline Olümpiakomitee arutlusi teemal, mille kohaselt jääb kogu Venemaa olümpiakoondis Rio olümpiamängudelt eemale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles