Venemaa loob iseseisva antidopingu komisjoni (6)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Smirnov.
Vitali Smirnov. Foto: SCANPIX

Venemaa Olümpiakomitee kavatseb enne 28. juulit asutada sõltumatu dopinguvastase komisjoni, sõnas Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) auliige Vitali Smirnov. Põhjuseks on võimalik Venemaa olümpiakoondise eemalejätmine Rio olümpiamängudelt, mis peaks lõplikult selgeks saama sel pühapäeval.

Täna teatas Venemaa president Vladimir Putin meediale antud usutluses, et Venemaa Olümpiakomitee peaks looma iseseisva antidopingu komisjoni ning soovitas selle etteotsa Vitali Smirnovi. Viimasel olevat laitmatu maine ROKi liikmete seas.

«Me usume, et suudame meelitada komisjoni heaks tööle väga kogenud inimesi, kes mõistavad meie probleemi,» sõnas Smirnov. «Me peame antud probleemi süvitsi uurima ning siis tutvustama valitsusele võimalikke lahendusi, sest ilma riigi toetuseta on võimatu midagi korda saata,» lisas ta.

«Me ei soovi raisata aega komisjoni loomisele, enne kui meie sportlased lahkuvad olümpiamängudelt. See töö nõuab kollektiivset pühendumist, sest oleme kõik hetkel ühes paadis. Väga oluline on säilitada häid suhteid nii ROKi kui ka teiste alaliitudega. Loodetavasti on nõus loodava komisjoniga liituma ka tuntud sportlased ja arstid,» rääkis Smirnov. Ta lisas, et nad kavatsevad töötada võiduka lõpuni.

Rio olümpiamängud Brasiilias toimuvad viiendast kuni 21. augustini.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles