Mart Seimi suur konkurent põrus dopingukontrollis

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslan Albegov.
Ruslan Albegov. Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängudeks tõstmise meeste üliraskekaalu suurfavoriidiks olnud venelane Ruslan Albegov on jäänud vahele dopingukontrollis.

Albegov põrus dopinguga 2012. aasta Londoni olümpiamängude dopinguproovide järeltestimises. Albegov võitis Londonis pronksmedali, kirjutab väljaanne Tšempionaat.

2013. ja 2014. aastal krooniti Albegov üliraskekaalus maailmameistriks. 2014. aasta on ka viimane kord, kui Albegov on väljaspool Venemaad võistlenud.

Rio olümpiamängudeks oli Albegov samuti üles antud, kuid nüüd mees mõistagi starti asumas ei ole.

Tõstmise üliraskekaalus asub Rios kõrget kohta püüdma ka eestlane Mart Seim.

Albegovi positiivne dopinguproov tähendab, et kogu Venemaa tõstekoondis võidakse Rio olümpiamängudelt kõrvaldada.

Venemaa koondisel oli esmalt Rio olümpiaks maksimaalne arv pääsmeid ehk starti võisid nad saata kuus meestõstjat ja neli naist. Viimati vähendati dopinguprobleemide tõttu neid numbreid vastavalt viieni ja kolmeni. Nüüd võidakse aga kogu koondis diskvalifitseerida.

Ka Venemaa spordiminister Vitali Mutko on varasemalt maininud, et Venemaa tõstekoondis võidakse sarnaselt kergejõustiklastele olümpialt kõrvaldada. Meeste üliraskekaalus pidi Albegov olema ainus venelasest võistleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles